Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Dincat exigeix que els nous pressupostos dignifiquin el sector de la discapacitat intel·lectual
14/02/2020 13:33:14 , BarcelonaDincat reclama uns comptes dignes per a les persones amb discapacitat intel·lectual per revertir la situació injusta que viu el sector des del 2009

Els nous comptes presentats la setmana passada al Parlament, i que aquests dies inicien el seu tràmit parlamentari, no satisfan les demandes del sector de la discapacitat intel·lectual, que viu un situació injusta des de fa temps.

Amb el text articulat del projecte de llei a la mà, Dincat traslladarà als grups parlamentaris les esmenes que es consideren oportunes a les agrupacions de Treball, Afers Social i Famílies, i en l’agrupació d’Ensenyament, esmenes encaminades a revertir la situació d’infrafinançament del sector i que posa en risc la inversió, les condicions laborals dels treballadors i, també, la qualitat de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Dincat valora positivament algunes de les partides que recullen els nous comptes, però malauradament queden lluny de satisfer les necessitats que reclamen famílies, entitats i persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, Dincat recorda que és necessari que es constitueixi una taula de negociació per abordar l’augment dels mòduls de la cartera de serveis socials, ja que, tot i valorar positivament l’increment publicat el desembre passat, considera que no satisfà les necessitats del sector.

D’altra banda, l’entitat manifesta que, tot i que s’ha produït un augment del 6,37% en les tarifes dels serveis socials (llars amb suport, residències temporals, centres de dia...) que configuren el programa de promoció de l’autonomia personal que té com a objectiu prevenir i contenir el deteriorament físic i psíquic afavorint l'autonomia personal i la integració social, aquest és insuficient i queda lluny del 9% que reclama el sector per fer front a la seva realitat.

Respecte a les partides destinades a la inserció laboral, el propi Conseller va garantir davant la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies una inversió de 33M€ per donar compliment a l’increment del salari mínim interprofessional. Ara bé, aquesta quantitat es no es destinarà a l’augment del SMI del 2020. No obstant, els pressupostos tampoc contemplen cap partida destinada a la revisió actual del model d’inserció socio-laboral ni fan cap menció especifica a les persones amb especials dificultats.

Pel que fa a ensenyament, Dincat lamenta que els compromisos adquirits pel departament pel que fa al desplegament del Decret d’Escola Inclusiva només tinguin efecte en l’escola pública i manifesta que “construir un sistema d’educació inclusiva és un projecte de país i en aquest sentit no es pot limitar només a l’escola pública”

Finalment, Dincat insisteix en que “cal treballar amb el sector en la definició d’un pla de recuperació de la dècada perduda, i insisteix en la necessitat d’eliminar el copagament de tots els serveis tal i com apunten les recomanacions de les Nacions Unides.” L’entitat demana poder disposar d’uns comptes dignes que puguin garantir la viabilitat de les entitats del sector, millorar les condicions laborals de professionals i assegurar la qualitat i l’equitat de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, per tal de mantenir intactes tots els seus drets.

DINCAT és la federació que agrupa 281 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya.

Nota de Premsa publicada per DincatTags: responsabilitat social,discapacitats,discapacitat,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web