Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Reciclar correctament és molt senzill
09/07/2019 14:56:24 , BarcelonaA vegades ens costa saber a on hem de dipositar certs productes o materials quan volem desfer-nos-en. Reciclar requereix un petit esforç diari que suposa una gran contribució al planeta i al medi ambient. És important adquirir-ne l’hàbit de manera que aviat deixarà de suposar un esforç. Per aquest motiu volem donar-te un cop de mà per facilitar-te la feina.

Els colors del reciclatge

Per a poder reciclar correctament el primer pas és conèixer què signifiquen els colors dels contenidors, per tal de conèixer quins productes hi podem dipositar i quins no.

  • Contenidor blau: aquí hi aniran a parar tota mena de papers i cartrons, com caixes o envasos d’aliments. També podràs llançar-hi revistes, diaris, paper d’embolicar, fulletons...

  • Contenidor groc: aquí podràs dipositar tots aquells envasos i productes fabricats amb plàstic (ampolles, envasos d’aliments, bosses...). També cal portar-hi les llaunes de conserves i de refrescos.

  • Contenidor verd: aquest és el color del vidre. Cal evitar, però, dipositar productes elaborats amb ceràmica ja que això encareix el reciclatge d’aquest material.

  • Contenidor marró: aquest contenidor és per al material orgànic (restes de menjar, taps de suro, paper de cuina, tovallons de paper usats, serradura de fusta, restes de flors i plantes...).

  • Contenidor gris: els contenidors d’aquesta mena són aquells que recullen els residus que no s’inclouen a cap dels colors anteriors i que, a més, no són materials reutilitzables. Seria el cas de la pols, els pèls, compreses, objectes de ceràmica, cigarretes, sorra per a mascotes, bolquers, estris de cuina, cotó, tovalloletes humides... L’error més comú és barrejar aquesta mena de residu amb el material orgànic.

  • Punt verd: aquest és un espai que serveix per desfer-nos d’aquells residus que no podem dipositar als contenidors habituals i que solen ser altament contaminants, com és el cas de les piles, els aparells elèctrics i electrònics, els fluorescents i bombetes, les càpsules de cafè, els aerosols i esprais, trastos vells i mobles, roba i calçat, cartutxos de tinta i tòner, restes de jardineria, olis de cuina i/o de motor, pneumàtics petits, cables elèctrics, radiografies, cosmètics, pintures...

Com puc saber on dipositar un residu?

Si tot i tenir clars els tipus de contenidors, segueixes tenint dubtes sobre on dipositar algun residu, l’Ajuntament de Barcelona té a la vostra disposició el cercador de residus, una eina que permet identificar la destinació dels residus domèstics per tal de garantir la correcte gestió dels residus.

Femarec aposta pel reciclatge

Femarec és una entitat compromesa amb la preservació del medi ambient. Aquest fet, lligat a un dels grans eixos de l’entitat, el de la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever, va originar el projecte dels Tallers Ambientals. Nascut l’any 2005, aquest consisteix en una visita guiada al nostre Centre Especial de Treball, on estudiants de primària realitzen un taller pràctic de reciclatge de paper. Totes dues activitats són dutes a terme per treballadors i treballadores de la secció de Gestió de residus del CET amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. D’aquesta manera no només es treballa amb la sensibilització amb la cura del medi ambient sinó que també s’aconsegueix trencar estereotips vers aquest col·lectiu.Tags: gestió de residus,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web