Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El sector de la discapacitat i especials dificultats surt als carrers de Barcelona per a exigir millores en el finançament públic
12/04/2019 14:15:48 , BarcelonaAhir dijous 11 d’abril va ser un dia molt important per a totes les entitats del sector de la discapacitat i especials dificultats de Catalunya. Al voltant de 6.000 persones van sortir als carrers de Barcelona a exigir millores en el finançament públic de les entitats i dels Centres Especials de Treball (CETs). Les retallades i congelacions que aquest sector pateix des de fa anys han provocat la precarització progressiva en la qualitat de l’atenció a aquestes persones.

La gota que ha fet vessar el got és el fet que l’Administració no assumeixi la part que li pertoca de la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, fet que ha posat entre les cordes a les entitats. Tanmateix, aquesta és una situació que ve de lluny, amb la congelació de subvencions després de l’esclat de la crisi. Ara, el sector veu amenaçada la viabilitat del seu model d’inserció laboral. En aquest sentit, Amèlia Clara, presidenta de Femarec i vicepresidenta d’AEES Dincat, va expressar en una entrevista a Catalunya Ràdio que la situació és “d’extrema gravetat” i  “les entitats no tenen marge de maniobra”.

A través de la mobilització, tenyida pel color groc de les armilles del tercer sector, els diversos col·lectius van reclamar millores de finançament dels CETs, així com van denunciar la desprotecció, les retallades i l’afectació que això causa a l’atenció que reben aquestes persones. La manca de recursos està posant en perill gairebé 1.600 llocs de treball a dia d’avui, xifra que pot augmentar-se fins als 10.000 en els pròxims anys.

El recorregut va passar per les diferents administracions que formen part del conflicte i a les que se’ls reclama responsabilitzar-se d’aquest problema i donar-ne una resposta necessària i urgent. Es va iniciar davant de la Delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca amb Roger de Llúria. A continuació, els manifestants es van desplaçar fins la conselleria d’Economia, a la Rambla de Catalunya. L’últim punt del recorregut va ser la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, al carrer Sepúlveda.

Femarec es posa les armilles grogues

A Femarec, més de 200 persones, usuàries i treballadores, van sortir ahir al carrer per tal d’unir-se a les reivindicacions del tercer sector. Aquesta mobilització és la primera gran manifestació després de les diverses accions que s’han anat organitzant en els darrers mesos. Des de les entitats del sector tenim clar que aquesta és una situació d’urgència i seguirem exigint els nostres drets tants cops com calgui.Tags: discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,discapacitats,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web