Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Reclamem mesures urgents per actualitzar les tarifes dels serveis socials, congelades des de fa 10 anys
29/03/2019 14:20:52 , BarcelonaEl Tercer Sector Social va denunciar ahir la situació complexa que viuen les entitats socials, “assumint una sobrecàrrega insostenible per l’infrafinançament crònic dels serveis i la congelació de tarifes des de fa 10 anys”. Així ho va afirmar el president de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, Joan Segarra, a la roda de premsa celebrada ahir dijous 28 de març al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

Aquesta situació és el resultat de la crisi econòmica, les retallades i la contenció pressupostària de l’última dècada en un moment en que les entitats no han deixat d’atendre unes necessitats socials que han anat en augment. L’impacte de “la dècada perduda” afecta a tots els àmbits: infància, acció social amb col·lectius en risc d’exclusió, lleure educatiu i sociocultural, atenció domiciliària, discapacitat física i intel·lectual, salut mental, gent gran, etc.

La Confederació subratlla que l’Administració ha de finançar el 100% de les prestacions de la cartera de serveis socials, ja que són serveis de titularitat pública i cal garantir la cobertura de drets socials.

 

Amèlia Clara, presidenta de Femarec, en nom de les entitats de discapacitat, salut mental i atenció precoç, va destacar el cas del Servei d’Ocupació per a la Inserció, destinat a persones amb discapacitat intel·lectual que acaben l’etapa escoltar: “Les entitats han d’aportar una mitjana de 1.000 euros l’any per cobrir el salari de cada professional dedicat a aquest servei. No ens hi podem negar perquè atendre les necessitats de la població vulnerable és la nostra raó de ser i són serveis públics, però l'infrafinançament comporta un empobriment de les entitats, molta pressió assistencial i sobrecàrrega professional”.

 

Reclams de La Conferació

La Confederació ha reclamat, a través d’una instància escrita al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la memòria econòmica de tots els serveis de la Cartera de Serveis Socials per tal d’analitzar-ne els preus i determinar si la dotació pressupostària és o no suficient. A més, s’estan estudiant accions legals per denunciar casos de serveis públics deficitaris i s’està articulant una campanya de reclamació d’interessos de demora pels retards dels pagaments.

La Confederació reclama també rapidesa en l’elaboració de la llei de concertació social que el Govern s’ha compromès a impulsar, la qual ha d’anar acompanyada d’un pla de millora del finançament.

 

Femarec es prepara per a manifestar-se

AEES Dincat està organitzant una manifestació conjunta per a totes les entitats d’acció social a Barcelona, el proper dijous 11 d’abril, on reclamarem allò que és nostre i ens pertany i que ja portem setmanes reclamant amb accions específiques.

 

TENIM DRETS I ELS EXIGIM!Tags: responsabilitat social,salut mental,discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,discapacitats,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web