Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona col·labora amb Femarec en diversos projectes
15/01/2019 17:22:27 , BarcelonaDurant l’any 2018, Femarec ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona en diversos projectes relacionats amb la millora de la qualitat de vida de diversos col·lectius en risc d’exclusió social. Aquest ajut s’emmarca en les subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat que atorga anualment l’Ajuntament de Barcelona.

 

Projectes inclusius de Femarec

 

Enguany, ha contribuït a l’execució de set dels diversos projectes que realitza Femarec:

  • Acostem-nos al lleure: aquest projecte promou les actuacions que ofereixen una gamma d'experiències, d'activitats culturals i d'oci prou àmplia per generar preferències, interessos personals i presa de decisions, treballant així l'autodeterminació de les persones amb discapacitat intel·lectual, física i/o trastorn mental sever. La seva instrumentalització es basa en facilitar l'acompanyament que doni suport a aquestes persones durant el seu procés d'inclusió en activitats ordinàries.

  • Actic+: dos tècnics informàtics amb experiència amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual atenen 10 persones per tal que adquireixin competències en tecnologies de la informació i la comunicació i així assolir l'acreditació ACTIC en el nivell que els correspongui. Si un alumne supera un nivell podrà accedir a la preparació i a la realització de la prova de nivell superior. Es treballa en dos grups reduïts de 5 persones, un grup al matí i un altre a la tarda, que permeten fer un seguiment i una atenció personalitzada, ajustant la resposta educativa als diferents nivells de l'alumnat.

  • Believe in you: és un projecte dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur. Es tracta d’una aposta innovadora ja que es treballa a través de la mediació i la creació artística per fomentar l’apoderament i l’autonomia dels participants i facilitar-los així el seu procés de cerca de feina.

  • Espai de les Famílies: es tracta d’una acció de caràcter informatiu i de recolzament, un punt de trobada i diàleg entre familiars de les treballadores i treballadors del Centre Especial de Treball (CET) amb discapacitat intel·lectual i l’equip de professionals que els i les atenen. Es treballa tant de forma individual com col·lectiva.

  • Futbol Social: el projecte consta de dos equips de futbol, inscrits en la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), formats per persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever, tots ells treballadors del Centre Especial de Treball de Femarec. Per a dur-lo a terme, es compta amb els serveis d’un entrenador federat d’ACELL. Així doncs, Futbol Social pretén promocionar la pràctica de l’esport i fer d’ell una eina d’integració social, tot fomentant hàbits de vida saludables.

  • Programa AFIS: el projecte AFIS (Activitat Física i Salut) consisteix en un conjunt d’accions que busquen potenciar la pràctica esportiva com a via de promoció de la salut. El programa està adreçat a tots els treballadors i treballadores del CET de Femarec diagnosticats amb trastorn mental sever, en el qual realitzen activitats aquàtiques i aprenen a nedar, per un cantó, i on es porten a terme també sessions d’expressió corporal, per l’altre. Amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels nostres usuaris, l’AFIS es compagina amb la seva jornada laboral per intentar afavorir l’estat psicològic, emocional i el desenvolupament psicomotriu dels participants mitjançant un medi diferent al que estan habituats. De la mateixa manera que el projecte Futbol Social, el programa AFIS és una eina d’integració social a través del foment d’hàbits de vida saludables.

  • Tallers ambientals: el projecte Tallers Ambientals neix l'any 2005 i consisteix en una visita guiada al Centre Especial de Treball de Femarec i un taller pràctic de reciclatge de paper, destinats a nens i nenes de primària. Els tallers i la visita tenen la particularitat que els duen a terme els propis treballadors amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental de la secció de gestió de residus del CET.

Volem agraïr a l’Ajuntament de Barcelona el seu suport i la seva col·laboració amb Femarec, fet que facilita la nostra tasca i suposa una gran ajuda per a la millora de la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.

 

La tasca social de Femarec

 

Des del 1991, Femarec es dedica a facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental... L’entitat ha atès més de 10.000 persones d’aquests col·lectius en aquests 27 anys de trajectòria. A més, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dóna feina estable a unes 150 persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever.Tags: salut mental,discapacitat,malaltia mental,integració laboral,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web