Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

L’estrena de Tot esperant Godot, el musical a la Sala Barts se celebra amb èxit
11/12/2018 16:16:31 , BarcelonaLa companyia Pot Teatre va estrenar dilluns 10 de desembre, a la Sala Barts, el seu nou espectacle: Tot esperant Godot, el musical, un clàssic del teatre del segle XX, escrit per Samuel Beckett als anys 40.

 

L’espera més amena

L’espectacle és una obra de teatre de l’absurd, que en el seu origen va suposar una renovació de l’escriptura dramàtica en establir noves relacions entre personatges, temps, espai i llenguatges escènics. Mentre Vladimir, Estra i Go esperen que arribi Godot, mantenen un diàleg en el que no es dona cap fet rellevant, però sempre gira al voltant de l’espera. Pozzo i Lucky, en els papers d’amo i esclau, i el missatger, donant resposta a l’espera dels protagonistes, ajudaran a amenitzar l’espera.

 

Tot esperant Godot, el musical suposa un gran repte per a la nostra companyia, ja que afronta una nova visió i plantejament escènic d’aquest clàssic teatral. Pot Teatre reversiona ara aquest clàssic en format musical i planteja una posada en escena on temps i espai son indeterminats i ahistòrics, tot i que l’espectador anirà percebent símbols que el transportaran a ambients diversos com ara un cabaret, un western antic o bé una sala contemporània. La música en directe, amb un piano de fons que acompanya el text, i la interpretació dels actors contribueixen al dinamisme del conjunt.

 

 

El teatre com a eina pedagògica cultura i amb voluntat professionalitzadora

Pot Teatre és una companyia formada íntegrament per actors i actrius amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. Tots els fons recaptats per l’ocasió aniran en benefici de l’entitat d’acció social Femarec, en el marc de les activitats de les quals va néixer aquesta companyia de teatre fa més de 20 anys, quan el teatre es va emprar com eina pedagògica per normalitzar l’accés a la cultura per part del col·lectiu de persones amb discapacitat.

 

Ara fa dos anys de l’arribada del director Albert Gràcia, qui ha ajudat a donar l’impuls de professionalització que buscava la companyia Pot Teatre. Tal com Amèlia Clara, presidenta de Femarec, va subratllar, la intenció és “que els nostres actors i actrius es puguin guanyar la vida fent el que saben fer molt i molt bé, actuant”.

 

Al maig, al Teatre Tantarantana

Tot esperant Godot, el musical està oberta a contractacions i properament es preveu dur l’obra a teatres de diverses poblacions de Catalunya, com és el cas del Teatre Tantarantana a Barcelona els dies 17, 18 i 19 de maig. A més, un dels darrers espectacles de la companyia, Els musics de Bremen in Concert es representarà aquest proper dissabte 16 de desembre al Centre Cívic Casa Groga de Barcelona.

 

 Tags: salut mental,malaltia mental,discapacitat,Teatre,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web