Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona publica una Guia de comunicació inclusiva
21/06/2019 12:05:14 , BarcelonaPer tal que tothom tingui cabuda a l’hora de comunicar, l’Ajuntament de Barcelona ha publicat una “Guia de comunicació inclusiva” que cerca ser respectuosa amb tothom. En ella s’hi poden trobar recomanacions sobre l’ús del llenguatge a l’hora de parlar del racisme i dels prejudicis ètnics i culturals, el gènere, les persones amb discapacitat i la salut mental. A més, també s’inclou la comunicació no verbal i les imatges.

Se n’han fet 62.000 exemplars, que es distribuiran a diferents equipaments de la ciutat de Barcelona. A més, també es pot consultar per internet.

Comunicació inclusiva amb les persones amb discapacitat

En el cas de les persones amb discapacitat o diversitat funcional, la guia proposa evitar l’ús sensacionalista (“víctima de, pateix de, relegat a una cadira de rodes...”), infantilitzador (“sordet, malaltó...”) o condescentdent del llenguatge (“campions, herois...”). A més, es recomana posar èmfasi en la persona i no en la discapacitat, utilitzant el seu nom o l’expressió “persona amb discapacitat” enlloc d’expressions com “discapacitat”, “incapacitat”, “deficient”, “cec” o “minusvàlid” entre d’altres.

Comunicació inclusiva amb la salut mental

Pel que fa a la salut mental, des de la guia es destaca el fet que moltes persones amb un diagnòstic en aquest àmbit viuen una vida normalitzada. En aquest sentit, se segueix posant al centre la persona amb expressions com “persona que té/conviu un trastorn mental” enlloc del terme “esquizofrènic” o persona en procés de recuperació enlloc “d’intern en un psiquiàtric”. A més, s’aconsella evitar expressions que frivolitzin o estigmatitzin la salut mental com “avui estic molt depre”, que es pot substituir per “avui tinc el dia trist” o “sembles bipolar” per “ets mol voluble”.

Femarec i la inclusió social

A Femarec treballem des de fa 27 anys per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever. Tenim programes de preparació per al món laboral com el Servei de Prelaboral o el SISL (Servei d’inserció sociolaboral), cursos de formació, un Centre Especial de Treball que ofereix serveis a les empreses i un Centre de DiaTags: salut mental,discapacitat,malaltia mental,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web