Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El Departament de Salut col·labora amb el Centre de Dia de Salut Mental de Femarec
17/04/2019 13:24:49 , BarcelonaEl Centre de Dia de Salut Mental de Femarec ha rebut el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, fet que ha ajudat a garantir el seu funcionament al llarg de l’any 2018.

Aquest centre va néixer l’any 2001, convertint-se un projecte pioner en l’àmbit sociolaboral ja que el seu emplaçament es troba en un Centre Especial de Treball (CET). Al llarg d’aquests anys, el Centre de Dia de Salut Mental de Femarec ha permès deixar enrere els serveis saturats i inadequats que existien en aquell moment, esdevenint una resposta eficaç i generant bons resultats que permeten seguir rebent el suport del Departament de Salut a dia d’avui.

El Centre de Dia de Salut Mental de Femarec

Aquest servei presta assistència a usuàries i a usuaris amb Trastorn Mental Sever (TMS) que requereixen una atenció rehabilitadora psico-social i comunitària o bé que causen baixa laboral per crisis o recaigudes en la seva patologia. Es tracta de persones que presenten dificultats derivades de la seva malaltia, com poden ser l’aïllament social, la manca d’habilitats socials, la incomprensió de la seva situació, dificultats en les funcions cognitives superiors (pensament, llenguatge, atenció, memòria, capacitat de concentració...), dificultats psicomotrius, etc. L’objectiu final és el de millorar l’autonomia personal i la qualitat de vida d’aquestes persones.

El Centre de Dia el formen psicòlegs/es, educadors/es i treballadors/es socials, que són els que executen el programa Centre de Dia en coordinació amb els equips de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP) i les professionals dels Centres de Salut Mental de referència. La metodologia d’intervenció s’estableix a través del Programa Individual de Rehabilitació (PIR), que recull un Programa Funcional d’Activitats, un Programa d’Intervenció Comunitària i un Programa d’Atenció a les Famílies.

Aquest projecte, doncs, suposa una inversió social que, gràcies al seu bon funcionament, proporciona beneficis a les persones amb malaltia mental i al seu entorn, adaptant-se a les necessitats específiques de cada usuari i usuària.Tags: Centre de Dia,malaltia mental,salut mental,aportació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web