Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Els presidents de Dincat Federació i AEES Dincat es reuneixen amb el president de la Generalitat
30/10/2018 16:06:22 , BarcelonaEl passat dimarts 23 d’octubre, Rosa Cardenas, presidenta de Dincat Federació, i Manel Palou, president d’AEES Dincat, es van reunir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Sala Torres García del Palau de la Generalitat. Durant aquesta reunió, els presidents de les entitats van exposar al president les preocupacions del sector.

Diversos temes sobre la taula

Cardenas, per la seva part, va explicar a Torra que Dincat Federació prové de l’entorn de les famílies i que pretén l’apoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual. El llarg de la trobada, es van destacar temes com l’habitatge, l’atenció diürna, l’educació i el temps lliure.

La presidenta de Dincat va defensar la necessitat de sortir de manera digna dels centres especials de treball cap als recursos assistencials en el moment de l’envelliment i va reclamar, també, protocols d’emergència que atenguin immediatament a les persones amb trastorns de conducta greu.

Reptes de present i futur

D’altra banda, Manel Palou i d’altres representants de l’entitat -com és el cas d’Amèlia Clara i Quintana, presidenta de Femarec i vicepresidenta d’AEES Dincat- van exposar la greu situació financera del sector, tant dels centres especials de treball com dels serveis assistencials per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Es va posar de manifest la necessitat de definir un nou model dels centres especials de treball, donant resposta a l’envelliment prematur d’aquestes persones i incorporant la Formació Dual per tal de millorar la seva ocupabilitat. Aquestes mesures, no obstant, impliquen dificultats econòmiques pels centres. A més, en relació als serveis assistencials, des d’AEES Dincat es va remarcar que la situació financera és molt delicada i es va afegir la necessitat d’impulsar un marc legal d’acció concertada per tal de poder garantir la supervivència del model català d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.Tags: discapacitat,Centre Especial de Treball,discapacitats,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web