Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El Congrés aprova del dret a vot de 100.000 discapacitats intel·lectuals
23/10/2018 15:22:20 , BarcelonaEl passat dimarts 17 d’octubre, es va aprovar, per unanimitat, una reforma de llei orgànica de règim electoral general (Loreg), que permetrà votar a 100.000 persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o deterioració cognitiva.

El text, que ja ha completat la seva tramitació a la Cambra Baixa, passarà ara en mans del Senat, amb la voluntat que els beneficiats per la nova aprovació puguin exercir el dret de vot tan aviat com sigui possible: el 2 de desembre a les eleccions d’Andalusia.

Què suposa aquest canvi?

A dia d’avui, a Espanya hi ha 100.000 ciutadans que són privats del dret de sufragi pel fet de tenir algun tipus de discapacitat intel·lectual pel qual se’ls ha impossibilitat judicialment.

La modificació de la Loreg suprimeix els articles on establia que “els declarats incapaços en virtut de sentència judicial ferma” i “els internats en un hospital psiquiàtric amb autorització judicial durant el període que duri el seu internament” no tenen dret de vot. A partir d’ara, amb aquesta reforma, els jutges i els tribunals perdran la potestat de decidir si una persona reuneix les capacitats o no per votar.

Una reivindicació que ve de lluny

L’any 2011, el Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides ja va denunciar la restricció del dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual o psicosocial. Recollint aquestes inquietuds, que se sumen a les de diversos col·lectius que fa anys que reivindiquen aquest dret, el PSOE ha dut la iniciativa al Congrés. Així, l’Estat Espanyol esdevindrà el 8è país de la UE que elimina les restriccions de vot per a persones amb discapacitat intel·lectual.Tags: discapacitat,salut mental,malaltia mental,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web