Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Un 19,4% de catalans es troba en risc d’exclusió social i pobresa
19/10/2018 12:56:31 , BarcelonaEl passat dimecres 17 d’octubre vam celebrar el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa i és en aquest context que la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social a l’Estat Espanyol (EAPN-ES) va presentar el seu 8è Informe: “L’Estat de la pobresa. Seguiment de l’indicador de pobresa i exclusió social a Espanya 2008-2017”. Aquest document es basa en la Taxa Arope, l’indicador europeu que mesura el risc de pobresa.

A l’Estat, 12.338.187 de persones es troben avui en situació de risc de pobresa i exclusió social, xifra que suposa un percentatge del 26’6%. Tot i que aquesta taxa s’ha reduït en els últims 3 anys en 2’6 punys, encara es troba lluny del 23’8% de l’any 2008. Per arribar a aquests nivells, caldria reduir aquesta xifra en un 1’5 milions de persones aproximadament.

 

Catalunya, a mitja taula

Catalunya és la setena Comunitat Autònoma millor posicionada, amb un 19’4% de població en risc d’exclusió social i pobresa. Aquesta xifra es tradueix en 1.465.831 persones. Tot i això, Catalunya és una de les CCAA que mostra un increment en aquesta taxa en relació amb l’any anterior, augmentant en 1’5%.

Les comunitats de Madrid, València i Andalusia i Catalunya conformen un gruix del 60’6% del total de persones que recull la taxa Arope.

 

La pobresa severa

L’informe revela una xifra preocupant: el 6’9% la població de l’Estat Espanyol es troba en situació de pobresa severa. Aquesta taxa esdevé la segona més alta des de l’any 2008. A Catalunya aquesta xifra es redueix fins al 4%, havent disminuït 0’3% en relació amb l’any 2017.

La població en risc de pobresa està molt més empobrida que ens els últims anys, fet que comporta a incrementar també la bretxa de pobresa: hi ha menys persones en risc de pobresa però aquelles que ho estan, han empitjorat notablement les seves condicions de vida.

 

Diferències entre edat i gènere

D’altres xifres que criden l’atenció de l’informe són les diferències percentuals entre diferents rangs d’edat o gènere. La població jove (entre 16 i 29 anys) té la major taxa de pobresa i exclusió social amb un 34’8% i, en canvi, la taxa es redueix fins al 16’4% en els majors de 65 anys.

Entre homes i dones també hi ha diferències. El deteriorament de la situació de les dones respecte els homes és clar, així com la millora d’alguns indicadors es decanta per la població masculina. En total, hi ha 6’4 milions de dones en risc de pobresa i la xifra es redueix en 5’9 milions en el cas dels homes. La franja d’edat dels majors de 65 anys és, amb diferència, la que més pateix aquesta diferència: els homes es situen al 5’5% i les dones, en un 19’4%.

 

Femarec, treballant per la inclusió

Des de l’any 1991, Femarec promou, difon i recolza activitats, tant a nivell català com espanyol, europeu i internacional, relacionades amb la iniciativa social, l’educació i la cohesió i promoció social. A través de la seva activitat, empara, consolida i finança projectes sense ànim de lucre a través del desenvolupament de la cooperació entre el sector públic, el privat i la iniciativa pròpia de Femarec.Tags: integració laboral,pobresa,orientació,Taula Tercer Sector,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web