Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Més enllà del turisme: El barraquisme a Barcelona
27/07/2018 10:57:04 , BarcelonaEl desallotjament d’un assentament de barraques a Les Glòries aquesta setmana ha posat d’actualitat una greu problemàtica de Barcelona, que queda sovint oculta rere la imatge fashion de ciutat turística.

 

El desallotjament de Glòries

Dimarts 24 de juliol, la Guardia Urbana va procedir al desallotjament d’un dels assentaments de barraques més grans de Barcelona, amb l’ajut d’equips de neteja i serveis socials. En aquestes construccions precàries hi vivien unes 60 persones, a les quals s’ha ofert anar a un centre d’acollida o a pensions.

 

El barraquisme a Barcelona

Aquest assentament era un dels 77 que hi ha a la ciutat, en els que viuen al voltant de 530 persones, segons dades de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars (Opai). L’any de la creació d’aquesta oficina, hi havia 735 persones vivint en aquestes condicions. Aquesta xifra ha baixat des d’aleshores, arribant al seu mínim l’any 2015 amb la xifra de 412. Els darrers mesos s’ha incrementat, però, a causa, especialment, de l’arribada de famílies d’Europa de l’Est d’ètnia rom.

Moltes de les persones que practiquen el barraquisme a la ciutat han estat expulsades de països com França, Itàlia o Romania i són víctimes d’exclusió social.  Formen part, doncs, del 24,4% de la població de la ciutat, que, segons dades de la taxa AROPE, estan en situació de pobresa o exclusió social.

 

Femarec i la inserció social

A Femarec portem des de l’any 1991 treballant per fer una ciutat i un país més inclusius. Oferim serveis d’inserció sociolaboral a diversos col·lectius en situació de vulnerabilitat des del nostre departament de Desenvolupament personal i del Capital Humà (DPCH). L’any 2017 vam atendre un total de 10.115 participants, aconseguit una taxa d’inserció laboral del 22%.Tags: integració laboral,pobresa,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web