Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

La ONG Proactiva Open Arms fa una xerrada per usuàries i usuaris de Femarec
13/07/2018 12:33:51 , BarcelonaL’ONG Proactiva Open Arms, dedicada a rescatar del mar a refugiats i refugiades que arriben a Europa, ha fet una xerrada pels usuaris i usuàries de diversos programes de Femarec.

 

L’ONG

L’organització va néixer a Badalona d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes de l’estat espanyol. Actualment compagina la seva tasca directa rescatant nàufrags al mar amb la sensibilització i difusió de l’alarmant situació que estan vivint moltes persones que fugen de guerres, persecucions o de la pobresa.

L’ONG ha estat reconeguda amb diversos premis per la seva imprescindible tasca humanitària i funciona gràcies als donatius i a l’equip de voluntaris que la conformen. A més del salvament marítim i la tasca de denuncia, també tenen un equip de suport a terra, format per psicòlegs i psicòlogues que recolzen als socorristes, donat que la seva tasca suposa un fort impacte tant físic com emocional.

Es pot col·laborar amb Proactiva Open Arms de tres maneres: fent donatius, difonen el seu missatge o fent-se voluntari. S’ha de tenir en compte que el perfil de voluntaris és molt especialitzat, ja que la duresa de la tasca requereix personal professional de cadascun dels àmbits d’actuació.

 

La Xerrada

A la xerrada hi van assistir unes 30 persones usuàries dels serveis Prelaboral, SISL, FemCim i TASCAVIGA, així com persones del RIMI-MARMI. La idea inicial per fer aquesta activitat va sorgir de la demanda d’aquests col·lectius per conèixer temes d’actualitat i la voluntat de l’equip de Femarec per sensibilitzar vers la realitat d’altres persones en risc.

Dos voluntaris de l’ONG van explicar la seva tasca als i les presents i van respondre els dubtes i preguntes d’aquests. Aixi mateix, es van mostrar vídeos on es podia veure la crua realitat a que s’enfronten les persones a les que l’organització rescata. Davant l’interès del públic en saber com col·laborar amb l’organització, es va explicar que una aportació que pot fer tothom es fer molta difusió de la situació de les persones refugiades, no només a través de les xarxes socials, sinó de forma directa, parlant-ne amb amics i amigues i familiars.

En els propers dies, es faran sessions de debat i recollida d’impressions i emocions amb els usuaris i usuàries que van assistir a la xerrada, per tal de consolidar la sensibilització amb el tema i resoldre dubtes.Tags: responsabilitat social,RSC,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web