Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Dona i amb discapacitat: doble discriminació
13/03/2018 17:04:29 , BarcelonaAquest dies, en motiu de la celebració del Dia internacional de la dona, el 8 de març, s’ha parlat molt de les discriminacions que pateixen les dones en la nostra societat. Les desigualtats que afecten a la meitat de la població estan força estudiades i avalades per nombroses estadístiques. Ara bé, hi ha un àmbit en el que hi ha una clara manca d’estudis i de dades. Parlem de la doble discriminació que pateixen les dones amb algun tipus de discapacitat.

A l’Estat Espanyol hi ha 2.813.592 persones amb reconeixement legal de discapacitat, el 50% de les quals són dones -1.410.310-.  Aquestes dones pateixen desavantatges no només enfront de les persones sense discapacitat, sinó també respecte dels homes amb discapacitat.  

Des de Femarec ens sumem a la campanya de Dincat, per visibilitzar aquesta doble discriminació que afecta en aspectes com:

-          Més taxa d’atur entre les dones amb discapacitat que entre els homes amb discapacitat i bretxa salarial

-          Més probabilitats de patir violència sexual.

-          Més probabilitats de patir violència de gènere.

La conscienciació sobre aquesta doble discriminació és un pas imprescindible per aconseguir la plena inserció social de les persones amb discapacitat i una societat integradora i cohesionada.Tags: discapacitat,malaltia mental,salut mental,integració laboral,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web