Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Diferencies entre el coaching i el mentoring
22/02/2018 18:53:41 , BarcelonaÚltimament escoltem sovint termes com “coaching” o “mentoring”, però sabem realment que volen dir?

 

Coaching

El coaching és un procés d’acompanyament reflexiu i creatiu que inspira a maximitzar el potencial personal i professional de la persona. S’ha de remarcar que el coaching no és una teràpia ni un assessorament psicològic. Aquest procés inclou a dues persones: el coach que és el professional que acompanya i el coachee, que és el protagonista del procés. Sempre és el coachee el que, amb ajuda del coach, decideix quin és l’objectiu que vol aconseguir. Aquest objectiu ha de ser realista i realitzable.

El terme coach pot portar a confusions, ja que pot pensar-se que és un terme anglosaxó que significa entrenador, però l’origen d’aquesta paraula és ben diferent. És d’origen hongarès i es referia a  un cotxe. Així doncs, el coach és com un mitjà de transport que acompanya el coachee des del lloc on es troba cap a la seva meta. El coach no dona respostes, la seva  eina principal és la pregunta i és a través de preguntes ben encaminades que el coachee va elaborant respostes i traient les conclusions que el duran al seu objectiu.

 

Mentoring

Per la seva banda, el mentoring bàsicament consisteix en que una persona amb experiència i prestigi en cert àmbit transfereixi a una altra els seus coneixements i experiències. Es basa en una relació personal i de confiança entre el mentor (habitualment de més edat) i la persona acompanyada (alumne). L’objectiu del mentoring és accelerar el procés de desenvolupament personal i professional a partir del suport d’una persona amb més experiència. Així doncs, el que busca és alliberar el potencial de la persona.

Habitualment el mentor és una persona amb vincles valuosos en el seu àmbit professional que poden ser també beneficiosos per el desenvolupament personal i professional de l’alumne. El mentor en definitiva es un referent per a l’alumne, algú a qui admirar i en qui confiar, un conseller.

 

DDiferencies

Aixi doncs les diferencies principals entre mentoring i coaching són:

  • El coaching es centra en aconseguir un objectiu, mentre que el mentoring es centra en la relació mentor-alumne/a.

  • El coaching és de curt plaç i consta d’unes sessions concretes, el mentoring implica una relació duradora i menys estructurada.

  • L’edat del coach és indiferent, el mentor acostuma a ser de més edat que el seu alumne.

  • En el mentoring el que aporta el coneixement és el mentor, en el coaching es treballa amb els coneixements del coachee.

 

Coaching i mentoring a Femarec

El rojecte No t’aturis que realitza Femarec és un programa integral d’acompanyament a la recerca de feina per a persones a l’atur d’entre 30 i 54 anys, que inclou el coaching i el mentoring com a part del procés.  El programa està guiat per un equip multidisciplinari que inclou professionals de la psicologia, el treball social o la pedagogia. Tags: ocupació,Cursos subvencionats,Formació Continuada,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web