Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Balanç de la col·laboració de Femarec amb La Marató de TV3
22/12/2017 10:34:21 , BarcelonaEls usuaris i les usuàries dels serveis Prelaboral, el Servei d’Integració Sociolaboral i el TAS Caviga han realitzat aquest any un microprojecte per recaptar fons per La Marató de TV3, dedicada a les malalties infeccioses.

Aquest microprojecte ha consistit en la creació i venta de sabonets en forma de Space invaders i en forma de cor. Les usuàries i usuaris van començar a treballar en el projecte al juny, quan va comunicar-se el tema de La Marató d’aquest any.

El procés va començar amb la investigació sobre les malalties infeccioses per conèixer en profunditat la matèria i poder crear un projecte adequat. El resultat d’aquesta recerca va ser el descobriment que la millor manera de prevenir aquesta mena de malalties és basa en la bona higiene, i concretament en rentar-se bé les mans. Tal i com diu l’ONU: rentar mans salva vides. Així doncs, es va decidir que el producte ideal per vendre per recaptar fons per aquestes malalties eren sabons de mans. Es va decidir també que aquests sabons tinguessin forma d’Space invaders, per representar els virus, i de cor, per simbolitzar la salut. A més, en cada bosseta amb els sabonets es pot trobar una etiqueta on explica una mesura preventiva per les infeccions. Aquestes explicacions estan redactades pels usuaris i són fruit del procés d’investigació.

Els sabons s’han venut en quatre paradetes. Al mes de novembre es va posar una a la seu de Sardenya de Femarec i la resta han estat durant el desembre al Carrer Gran de Gràcia, a la Fundació CAVIGA i a l’Hospital Sagrat Cor. S’han venut ja 326 bossetes de sabons i s’han recaptat 978 euros. Aquesta quantitat pot augmentar en els propers dies, ja que encara poden adquirir-se els sabonets.

A més de contribuir econòmicament a la investigació sobre les malalties infeccioses i fer-ne divulgació, aquest microprojecte té altres beneficis. Ha servit per que les usuàries i usuaris dels programes de Femarec que l’han realitzat posin en pràctica les habilitats sociolaborals que han adquirit i també per reforçar el seu paper actiu dins la societat.

 

La Marató de TV3

La Marató de TV3 va néixer l’any 1992 amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació i la divulgació de diverses malalties. El programa es dedica cada any a una malaltia o tipus de malalties en concret i consisteix en una emissió de més de 12 hores de durada. Abans i durant La Marató moltes entitats i persones individuals organitzen actes a les diferents ciutat de Catalunya per recaptar fons per a aquesta causa. En edicions anteriors La Marató ha estat dedicada a malalties com la diabetis, les malalties mentals o les malalties minoritàries.Tags: responsabilitat social,aportació,salut mental,discapacitat,malaltia mental,integració laboral,orientació,discapacitats,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web