Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

La Fundació MRW fa possible la teràpia assistida amb animals
07/11/2017 15:23:20 , BarcelonaEls usuaris i les usuàries del Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball i del Servei de Prelaboral poden beneficiar-se de les característiques pròpies de la TAA.

 

Des de Femarec apostem per la teràpia assistida amb animals com a complement excepcional per a la rehabilitació terapèutica de les persones amb discapacitat psíquica i / o trastorn mental sever. Gràcies a MRW podem fer aquesta teràpia amb animals, orientada per professionals que ofereixen una àmplia perspectiva de l'activitat.

 

Un conill terapèutic

 

No obstant, la sessió realitzada el 3 de novembre de 2017 va tenir certa peculiaritat. A més de comptar amb la ja habitual Coco, una de les gosses de teràpia, els participants van poder treballar amb Bubba, un conill Belier, que els va permetre aprendre com interactuar amb un conill, fet que no s'havia realitzat mai fins i tot en les sessions de TAA. A més, van conèixer les necessitats alimentàries d'ambdós tipus d'animal, avançant una passa més en l'àmbit de la cura responsable d'animals domèstics.

 

3 vegades per setmana vénen les professionals d’Itcan, l'empresa responsable de la teràpia, per a desenvolupar-la juntament amb els seus animals. Els participants experimenten millores significatives per les mostres d'afecte sinceres i lleials de l'animal, fet que fomenta la seva motivació, integració i el sentiment d'acceptació.

 

Teràpies amb resultats

 

La teràpia assistida amb animals és un exemple més de la feina que realitzen els nostres experts per tractar els diferents casos amb els quals es troben. El ventall d'activitats que es realitzen és molt ampli, ja que va des de sessions de passeig fins a sessions de fisioteràpia, passant per tècniques de relaxació, parlaments en públic o autoaprenentatge emocional. Amb aquesta varietat obtenim grans resultats en aspectes diversos com els físics (millora de les destreses motores i disminució de la tensió arterial), psicològics (augment de l'autoestima i l'atenció, reducció del sentiment d'ansietat i / o solitud, etc.), educatius (increment del vocabulari i la memòria) i emotius (augment del desig d'involucrar-se en una activitat de grup, desenvolupament de la interacció entre persones, etc.).Tags: Centre de Dia,discapacitat,Centre Especial de Treball,discapacitats,CET,salut mental,malaltia mental,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web