Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Supera l’entrevista de selecció
18/04/2017 17:32:53 , BarcelonaÉs habitual tenir respecte cap a l’entrevista de selecció per aconseguir un lloc de treball. Però amb aquests consells, la dominaràs!

 

L’últim obstacle abans d’aconseguir el treball: l’entrevista

Fa poc vam acabar la sèrie d’articles dedicats al currículum: continguts que ha d’incloure, diferents models i la seva versió online o 2.0. Si heu seguit els nostres consells, probablement us truquin aviat per algun treball. Però abans que et contractin, hauràs de passar una entrevista de selecció. És a dir, hauràs de mantenir una conversa amb un o diversos entrevistadors que tractaran de valorar si ets el candidat ideal pel lloc de treball vacant.

 

El nostre objectiu, en aquest moment, serà demostrar que reunim les característiques personals i professionals necessàries per desenvolupar la feina. Però també haurem de ser capaços d’obtenir més informació sobre el lloc de treball i l’empresa, per poder valorar adientment que realment ens interessa l’oferta.

 

Habilitats per superar l’entrevista de treball

El més important, com haurà sentit molts cops, és que siguis tu mateix. No val la pena tractar de ser diferent, perquè encara que convencis a l’entrevistador, durant el desenvolupament de les tasques del teu lloc de treball descobriran que no ets qui deies ser. O, encara pitjor, hauràs de ser un altra persona indefinidament.

 

No obstant, sí que podem seguir una sèrie de recomanacions per tractar d’extreure el millor de nosaltres durant l’entrevista. A nivell verbal, tracta de ser el més col·laboratiu possible, fes preguntes sobre el lloc de treball (manifestaràs interès) però sense interrompre l’entrevistador i pensa i argumenta bé les teves respostes. Per contra, evita criticar feines prèvies i els monosíl·labs (sí, no...).

 

Pel que fa als continguts a explicar, tracta sempre de respondre vinculant-ho tot amb els teus treballs previs i la teva formació. Intenta demostrar confiança: no facis servir paraules que denotin inseguretat (però, crec, no ho sé...) i no deixis les frases a mitges.

 

Per últim, tingues en compte l’expressió no verbal. És a dir, altres aspectes diferents a  les paraules però que també comuniquen: el volum de veu (no cridis ni xiuxiuegis), manté una postura adequada, mira als ulls, controla els gestos que demostrin que estàs nerviós (gesticular massa, per exemple)...

 

Exemples pràctics: reformulacions positives durant l’entrevista de treball

Durant l’entrevista, el seleccionador potser tracta de trobar aspectes negatius a la teva candidatura, dificultats que suposin que no ets el candidat ideal. Tots tenim punts dèbils, però l’entrevistador valorarà molt que sàpigues treure la part positiva, que siguis capaç de convertir una dificultat en una oportunitat: Us deixem alguns exemples:

 

Entrevistador: No creu que és massa gran per aquesta feina?

👎: “Si tens raó, ja tinc una edat…”

👍: “Puc aportar a l’empresa molta experiència i una bona condició física per realizar les tasquen que requereix el lloc de treball”.

 

Entrevistador: No creu que és massa jove per aquesta feina?

👎 “Si tens raó, no tinc cap experiència..”.

👍 “Puc aportar moltes ganes de treballar, aprendre i créixer laboralment en

aquesta empresa”

 

A Femarec t’ajudem a trobar treball

Femarec compta amb un gran equip de professionals especialitzats en el món del treball i en l’acompanyament de persones aturades cap a la consecució d’una feina. 1 de cada 3 participants aconsegueix treball gràcies als nostres cursos, formacions i tutories personalitzades.

 

Les nostres actuacions són 100% subvencionades gràcies a la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

 

Contacta amb nosaltres i inicia el teu camí cap a la inserció laboral.Tags: ocupació,Cursos subvencionats,Formació Ocupacional,Formació,integració laboral,agència de col·locació,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web